Vatisa

Symtom och diagnos

Sanningen om triglycerider

Triglycerider är den vanligaste typen av fett i kroppen. Om du har hade blod testas för kolesterol, du också bör ha din triglycerid poäng. Ta reda på vad din triglycerid poäng avslöjar om din hälsa ›

8 enkla sätt att lägga till rörelse till din dag

Sitter du ner just nu? Om så är fallet, kan du höja din triglycerider och sänka din livslängd.

Montering forskning har visat att lättja är verkligen en av de sju dödssynderna. Framför allt, desto mer tid du spenderar sitta på din bak, desto högre nivåer av triglycerider och andra riskfaktorer för hjärtsjukdomar, diabetes, och, um, dödlighet.

Stå upp för lägre triglycerider ›

Riskfaktorer för höga triglycerider

Många faktorer ökar risken att utveckla höga triglycerider. Den goda nyheten är att flera är helt eller delvis inom din kontroll. Genom att ändra ditt beteende, kanske du kan minska din risk.

Fetma - termen för överviktig - har en stor effekt på triglycerider. Risken är särskilt hög om du bär extra pounds runt midjan. Att vara överviktiga ofta går hand i hand med brist på motion. Men oavsett vad din vikt, ökar fysisk inaktivitet också chansen till en triglycerid problem.

Överdriven alkohol - mer än två drinkar per dag för män och en drink för kvinnor - är kopplad till höga triglycerider samt. Andra livsstilsfaktorer som kan spela en del omfattar rökning och, i vissa människor, en kolhydratrik kost.

Det finns ytterligare två riskfaktorer som du behöver veta ›