Vatisa

6 livsstilsförändringar för att hantera triglycerider

Livsstilsval har en stor inverkan på triglyceridnivåer. För många människor, goda hälsovanor är allt som behövs för att hålla triglycerider under kontroll. För dem som redan har över-normala triglycerider, kan livsstilsförändringar ofta föra dem tillbaka ner. Vid behov kan medicinering också förskrivas. Men även då, sunda vanor spelar en viktig roll för att göra det bästa av läkemedelsbehandling.

Dessa sex livsstilsvanor kan hjälpa till att hålla din triglycerider på en hälsosam nivå:

1. Viktminskning - Om du är överviktig, kanske till och med en måttlig viktminskning sänka din triglycerider. För att kasta pounds, måste du ta in färre kalorier än vad kroppen förbränner bort. Du kan vågskålen att väga över till din fördel genom att äta färre kalorier och få mer motion.

2. Övning - Det finns starka belägg för att regelbunden fysisk aktivitet hjälper till att hantera triglycerider. Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar minst 2,5 timmars måttlig intensitet aerob aktivitet varje vecka. Denna verksamhet bör göras i minst 10 minuter åt gången, spridda över hela veckan. Exempel på måttlig intensitet aeroba aktiviteter är raska promenader, casual cykling, vattenaerobics, och dubblerar tennis. Var noga med att kontrollera med din läkare innan du påbörjar ett motionsplan.

3. Alkohol - Om du dricker alkohol, gör det bara med måtta hjälper till att hålla triglycerider i schack. Måttlig alkoholkonsumtion definieras som inte mer än två drinkar per dag för män och en drink för kvinnor. Däremot kan personer som redan allvarligt förhöjda triglycerider (över 2000 mg / dL) bör inte dricka alls.

4. Rökning - Cigarettrökning är kopplad till såväl ökade triglycerider och hjärtsjukdom. Om du röker, är att sluta en av de viktigaste saker du kan göra för din hälsa. Bered genom att plocka en sluta datum, planera för utmaningar, och söker stöd från familj och vänner. För att dubbla dina chanser att sluta för gott, ringa en telefonrådgivning linje, och fråga din läkare om läkemedel som hjälper dig att sluta. Dessa inkluderar nikotinersättningsprodukter (t.ex. plåster och tuggummi) och andra läkemedel.

5. Kolhydrater - Hög Kolhydratfattig kost ökar triglycerider för vissa människor, så det lönar sig att vara medveten om de kolhydrater du äter. Fokus på näringsrika carb val, till exempel grönsaker, frukt och fullkornsprodukter. Begränsa livsmedel som innehåller tillsatt socker (såsom icke-diet läsk, godis, kakor, bakverk, saft och sötad yoghurt) och raffinerat spannmål (såsom vitt bröd, tortillas, majsflingor, pretzels, vitt ris, och de flesta pasta ).

6. Dietary fett - Den typ av fett i kosten gör också en skillnad. Gräns ​​mättat fett (som finns i nötkött, fläsk, lamm, fågel med hud, helfet ost, helmjölk, grädde och smör) och transfetter (finns i många förpackade bakverk och restaurang stekt mat). Ersätt dem med hälsosamenkelomättat fett (som finns i olivolja, rapsolja, avokado, jordnötssmör, och många nötter och frön) och fleromättat fett (som finns i sojaolja, majsolja, valnötter och solrosfrön). Dessutom är fisk på menyn minst två gånger i veckan. Fet sorter - som lax, insjööring, makrill, sill, långfenad tonfisk och sardiner - är rika på nyttiga omega-3 fettsyror.