Vatisa

Förstå erektil dysfunktion

Om du har problem med att få eller bibehålla erektion, har du massor av företag. Erektil dysfunktion (ED) är ett problem att få en erektion fast nog eller hålla den tillräckligt länge för samlag. Problemet kan hända att någon människa i alla åldrar. Men hälsoproblem som kan leda till erektil dysfunktion bli vanligare som en man åldrar. Upp till hälften av män över 40 år erfarenhet erektil dysfunktion någon gång.

Orsaker till Erektil dysfunktion

ED kan ha många orsaker. De flesta är fysiskt. Vissa är känslomässiga problem. Ofta används en kombination av orsaker inblandade. Orsaker till erektil dysfunktion kan vara:

  • Medicinska sjukdomar som diabetes eller depression

  • Röktobak eller marijuana

  • Dricka för mycket alkohol

  • Biverkningar av mediciner

  • Skada på nerver eller blodkärl

  • Emotionella frågor som spänning eller relationsproblem

ED kan behandlas

Receptbelagda läkemedel mot erektil dysfunktion finns nu tillgängliga. De hjälper många män som försöker dem. Beroende på orsaken till erektil dysfunktion, men mediciner kanske inte tillräckligt. I dessa fall, andra behandlingsalternativ är tillgängliga. Dessa inkluderar erektions hjälpmedel och kirurgi. Din läkare kan berätta mer om den behandling som är rätt för dig. Och nya behandlingar mot erektil dysfunktion studeras. Oavsett vilken behandling du bestämmer dig, hålla kontakten med din läkare. Om symtomen kvarstår, kan han eller hon kunna anpassa din nuvarande behandling eller prova något nytt.