Vatisa

Partner med erektil dysfunktion? hur man kan hjälpa

Råd för partners

En man med erektil dysfunktion är inte den enda som drabbas av det, effekterna sträcker sig till sin partner också. Som hans partner, kanske du vill hjälpa till men inte vet hur. Du kan känna skam och kanske till och med "onormal" på grund av de sexuella svårigheter i din relation. Under tiden ni två glida isär i tystnad.
Här är förslag på några sätt som du kan hjälpa till.
Diskutera frågan. God kommunikation är grunden för en varaktig relation. Konfrontera eventuella problem du kan ha om erektionssvårigheter genom att diskutera dina känslor och berätta för din partner att du bryr dig. Håll kommunikationen öppen innan, under och efter älskog.
Försäkra din partner att han inte är ensam. Påminn honom (och dig själv) att miljontals män har erektil dysfunktion och att det är en behandlingsbar sjukdom.
Läs om sjukdomen och behandlingsalternativ de. Information verkligen är rustade. Den bästa behandlingen för erektil dysfunktion är en som ni båda är överens passar mest bekvämt med din älskog.
Erbjud dig att gå med din partner på hans läkarbesök. Generellt par som arbetar tillsammans har den bästa chansen att behandlingen lyckas. Men om din partner föredrar att se sin läkare ensam, respektera hans privatliv. Det finns andra sätt som du kan stödja hans behandling.
Hjälp din partner att hjälpa sig själv. Tänk på att dåliga hälsovanor, som rökning och hög alkoholkonsumtion kan orsaka erektil dysfunktion. I en stödjande och ickedömande sätt, uppmuntra din partner att bryta dessa vanor. Vad är bra för hans hälsa är bra för din sexuella relation.
Uttryck din kärlek på många sätt. Utöka din repertoar av intima uttryck. Älskog kan tillfredsställa även utan erektion.