Vatisa

2 - för - 1 fördelar: behandla depression, slå erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion (ED) och depression är ofta olyckliga sängkamrater. Sexuella problem är ett vanligt symptom på depression. De är också en ofta förekommande biverkning av behandling med antidepressiva läkemedel. Allt som allt cirka 30 procent av deprimerade män säger att de har problem med att få eller bibehålla erektion.

Men om du är en man med depression, behöver du inte att acceptera att leva med erektil dysfunktion. Det finns åtgärder du kan vidta för att lösa problemet och återta ett tillfredsställande sexliv.

Kopplingen till depression

Depression är mer än en övergående blå humör. Det är en långvarig sjukdom som påverkar känslor, tankar och beteenden. Det är också en vanlig sjukdom, slående mer än 6 miljoner europeiska män varje år.

Ett kännetecken för depression är förlust av intresse för saker som en gång haft, inklusive sex. Depression i sig kan orsaka erektil dysfunktion. Eller, när erektil dysfunktion har en fysisk orsak, kan depression göra det värre.

Depression kan leda till erektil dysfunktion, men det omvända är också sant. För en del män, att stressen kan orsakas av sexuella problem förvärra en aktuell släng av depression eller kvitta en ny. Det är en ond cirkel, och det första steget mot att bryta fri är att söka professionell hjälp för båda sjukdomarna.

Länken till antidepressiva

Det finns en hake, men: Många antidepressiva-mediciner för behandling av depression-kan orsaka erektil dysfunktion som en biverkning. Om detta problem uppstår ska du inte sluta ta antidepressiva. Istället tala med din läkare om möjliga lösningar. Att minska dosen eller byta till ett annat antidepressivt läkemedel kan hjälpa. I vissa fall kan en andra medicinering läggas till din behandlingsplan. Vissa studier har rapporterat förbättring när du lägger till:

  • Bupropion (Wellbutrin)-ett antidepressivt läkemedel som fungerar annorlunda än andra och kära och kan kompensera sina sexuella biverkningar

  • Medicinering för behandling av erektil dysfunktion

Riktiga män får deprimerad

Depression är inte ett tecken fel eller tecken på svaghet. Det är dessutom inte en flyktig stämning som du bara kan önska bort. Det är en allvarlig sjukdom, en som kan utlösa förödelse i ditt privatliv. Vänster obehandlad kan den sav din energi och gör det svårt att äta, sova och arbeta.

Det är därför de söker behandling för depression är så viktigt, och antidepressiva läkemedel är en av de viktigaste behandlingsalternativ. Sexuella biverkningar kan vara påfrestande. Men, genom att arbeta med din läkare, kan du hantera dem och ändå få depression under kontroll.