Vatisa

Missfall

Vad är ett missfall?

Missfall brukar definieras som ett tidigt missfall. Missfall kallas också spontan abort. Typer av missfall inkluderar följande:

  • Hotade - blödningar i första trimestern kan eller inte kan innebära ett missfall inträffar, om 10 till 20 procent av kvinnorna kommer att få missfall i första trimestern. Kvinnan övervakas för ytterligare blödningar. Ultraljud tentor (en diagnostisk bildteknik som använder högfrekventa ljudvågor och en dator att skapa bilder av blodkärl, vävnader och organ) utförs vanligen för att övervaka tillväxten av fostret.

  • Komplett - fostret, moderkakan, och andra vävnader skickas med blödning

  • Ofullständig - endast en del av vävnaderna skickas, en del kvar i livmodern. Det kan vara tung vaginal blödning.

  • Missade abort - embryot eller fostret dör, men inte gått ut ur livmodern. Ibland inträffar mörkbruna fläckar, men det finns ingen fostrets hjärtslag eller tillväxt.

  • Septisk - missfall som infekteras utvecklar modern feber och kan ha blödningar och ladda ur med en illaluktande lukt, buksmärtor är vanligt. Detta är en allvarlig sjukdom och kan leda till chock och organsvikt, om de inte behandlas. Antibiotika och utvidgning och skrapning (D & C) kan vara nödvändig. Denna procedur använder speciella instrument för att ta bort den onormala graviditeten.

  • Återkommande - mer än tre missfall

Vad är en inkompetent livmoderhalsen?

Missfall i andra trimestern kan uppstå när livmoderhalsen är svag och öppnar för tidigt, som kallas inkompetent livmoderhalsen. I vissa fall av inkompetent livmoderhalsen, kan en läkare hjälpa till att förhindra missfall genom suturering livmoderhalsen stängd fram till förlossningen, kallas en cerclage.

Hur är missfall diagnosen?

De vanligaste tecknen på missfall är vaginal blödningar, som går av vävnad, och kramper. Ultraljud används vanligen för att diagnostisera missfall. Om fostret inte längre är i livmodern, eller så finns det inte längre en fostrets hjärtslag, är missfall diagnostiseras. Andra tester som kan användas innefattar tester graviditet blod för hormonet humant koriongonadotropin (hCG). Ingen ökning av detta hormon nivå eller en minskning kan indikera att graviditet inte växer.

Behandling för missfall

Behandling för missfall i början av graviditeten har en procedur för att ta bort fostret och andra vävnader, om de har inte alla varit naturligt passerat. Förfarandet kallas en kirurgisk evakuering av livmodern, eller en utvidgning och skrapning (D & C). Anestesi används som förfarandet kan vara smärtsamt för modern. Den cervikala öppningen vidgas (öppnas) och antingen sug eller ett instrument som kallas kyrett används för att ta bort alla graviditetsvävnader inuti livmodern (kallas produkter av befruktningen). Dessa vävnader kan skickas till laboratoriet för kultur eller testning för genetiska eller kromosomavvikelser.

Senare missfall kan behöva ett annat förfarande med hjälp av hormoner som prostaglandin eller Pitocin att få livmodern att dra ihop sig och driva ut fostret och vävnader.

Missfall brukar inte orsaka andra allvarliga medicinska problem, om inte en infektion är närvarande, eller om inte en missad abort inträffade där fostret och andra vävnader som inte är godkända. En allvarlig komplikation med sent missfall är disseminerad intravaskulär koagulation (DIC), en kraftig blodkoagulering problem. Detta är mer troligt om det är en lång tid (vanligtvis en månad eller mer) tills fostret och andra vävnader skickas.