Vatisa

8 misstag hjärtpatienter göra

Om du redan har gått igenom en hjärtattack, du löper ökad risk för en annan, men med några smarta drag kan du minska den risken.

Tyvärr har många hjärtpatienter felaktiga idéer om vad som är bra för dem.

Mistake 1: tänker alla hjärtinfarkter är desamma.

Om din faster Maria hade en hjärtinfarkt även efter en livstid av att äta fettsnål mat och jogga varje dag, kanske du tror att ändra din egen livsstil är inte värt besväret. Eller, din vän på byggnadsarbetare kan ha gett upp sitt jobb efter en hjärtattack, så du antar att du måste ge upp ditt skrivbord jobb också. Räkna inte med det. Arbeta med din läkare för att lära sig vad som är bäst för dig personligen.

Misstag 2: inte anta en hälsosammare livsstil.

Att lära sig att äta bättre kan verka som utmaningen för livet - att inte tala om att ge upp cigaretter eller göra tid för regelbunden motion. Men dessa är några av de bästa sakerna du kan göra för ett lyckligare, friskare framtid.

Viktiga steg som kan hjälpa dig att förhindra en andra hjärtinfarkt inkluderar:

 • Sluta röka.

 • Motionerar regelbundet, beroende på din vårdgivare råd.

 • Ät en hälsosam och balanserad diet med låg fetthalt och kalorier.

 • Kontrollera din vikt.

 • Hantera ditt blodtryck.

 • Styr dina kolesterol nivåer.

 • Kontroll diabetes eller andra blodsocker avvikelser.

Misstag 3: vistas fastnat i sorg eller depression.

Du kanske har förlorat din sund självbild eller förmåga att göra viktiga saker i ditt liv. Någon större liv förändras kommer att ge känslor av förlust och kan kräva en sorgeprocess.

Du och din familj kan behöva arbeta med en mängd olika känslor efter hjärtinfarkt. Tänk på att göra detta leder till en positiv, konstruktiv framtid.

Om du känner dig fast i en av dessa faser, tveka inte att söka hjälp från en psykolog.

Misstag 4: ge upp på hjärta läkemedel.

Sluta inte ta dina mediciner utan att tala med din vårdgivare. Arbeta med din leverantör för att avgöra vad dina val är och vad dessa mediciner kan göra för dig i termer av risk kontra nytta. Be om hjälp att välja de som:

 • Fungerar bäst för dig

 • Har minst antal biverkningar

 • Är prisvärda

 • Du kommer att vara bekväm tagande

Misstag 5: tiptoeing runt din familj.

Tänk på det: Om du slutar röka och alla andra i familjen avslutas som ett resultat, kommer du att hjälpa alla. Var inte rädd för att göra en stor sak om dina försök till en hälsosam livsstil, be dina nära och kära för att ge dig så mycket stöd som möjligt.

Misstag 6: satsar ditt liv på gårdagens sanningar.

I många fall är de behandlingar läkarna lättnad på bara några år sedan som redan anses vara omodernt. Det har skett dramatiska förändringar i mediciner och rutiner, så håll dig uppdaterad med regelbundna besök på din hälsa vårdteam.

Misstag 7: shunning motion.

Kanske du är orolig att det kommer att överbelasta ditt hjärta, men regelbunden motion faktiskt kan vara en av de bästa sakerna du kan göra för ditt hjärta. Det är viktigt för någon som redan har haft en hjärtinfarkt för att träna ordentligt på inrådan av en läkare. Få en övning recept utformade just för dig, baserat på din fysiska sjukdom och dina behov och intressen.

Motion kan hjälpa människor att kontrollera risker relaterade till vikt, kolesterol, blodtryck och blodsocker. Ett utmärkt sätt att komma igång är att delta i en hjärt rehabiliteringsprogram.

Misstag 8: inte "stör" din läkare med frågor.

Din vårdgivare är din största bundsförvant och vill partnern i din vård. Tveka inte att ringa om du har frågor eller funderingar.