Vatisa

Att upprätthålla vikt när du har slutat röka

Du behöver nu en annan ursäkt om du inte har slutat röka för att du är orolig för att du kan gå upp i vikt.

Även om folk i allmänhet upp i vikt när de slutar röka, kan du minska dina chanser att lägga till extra pounds genom att vidta åtgärder för att förhindra det. Att vara medveten om situationer där du kan frestas att äta för mycket och ta fram strategier för att klara av dessa fall är din bästa insats.

Följande förslag kan hjälpa dig att behålla din vikt när du slutar röka.

Motionerar regelbundet

Ta en promenad, cykla, dansa eller göra någon annan aerob aktivitet du tycker är en viktig del av ett viktminskningsprogram. Försök att motionera minst 30 till 60 minuter på de flesta dagar i veckan.

Ät mindre fett

Minska ditt fettintag genom att ersätta lägre fetthalt livsmedel för fettrik sådana. Drick lättmjölk istället för helmjölk, använda senap istället för majonnäs, har en bakad potatis istället för pommes frites.

Drick mycket vatten

Lågt kaloriinnehåll alternativ till vatten inkluderar kost läsk, kaffe, te, skumma eller 1 procent mjölk och färsk frukt (frukt är hög i vattenhalt). Det är lätt att förväxla hunger efter törst, så drick vatten när du är frestad att äta mellan måltiderna. Många rökare förknippar rökning med koffein, så om du är en av dem, undvika koffeinhaltiga drycker.

Snack om fiberrik mat

Dessa inkluderar luft poppade popcorn, hela korn kex och spannmål, morotsstavar, selleri, russin, äpplen och vindruvor. Dessa livsmedel kommer att fylla upp dig utan att lägga en betydande mängd kalorier eller fett.

Sakta ner

När du äter en måltid, gör det långsamt för att hålla dig från att äta för mycket. Försök att skära maten i mycket små bitar eller sätta din gaffel efter varje tugga.

Använd hälsosamma alternativ

Håll kalorifattig substitut för cigaretter i ditt skrivbord, fickan eller handväskan. Håll morot eller bröd pinnar, eller låg fetthalt, låg-salt pretzels till hands. De är bättre för din diet än en fettrik chokladkaka, en munk eller en påse chips.

Tugga sockerfritt tuggummi

Eller, suga på sockerfria myntverk eller kalorifattig hårda karameller när en muntlig sug träffar. Sug på en bit godis i taget och låt den smälta långsamt.

Hoppa dessert

Borsta tänderna eller suga på ett andetag mynta så fort du är klar att äta din huvudrätt. Om du gör det kommer att göra dig mindre benägna att ha dessert.

Få upptagen

Gör något annat när ett sug efter mat träffar. Prova att ringa en vän, ta en promenad, läsa en bok eller arbetar med ett projekt.

Hitta en hobby

Hitta saker att göra med dina händer som inte är livsmedelsrelaterade. Överväga att ta upp en hobby, såsom snickeri, trädgårdsarbete eller göra korsord. Du kan även pressa ett handtag eller en liten gummiboll, leka med en penna eller hantera något annat litet föremål, till exempel en sten, nyckelring eller mynt.