Vatisa

Hjärtslag: grönt te och statiner

Grönt te och statiner

Vissa människor dricker grönt te, eftersom de har hört att det är bra för hjärtat. Det skulle kunna vara sant. Grönt te innehåller katekiner, flavonoider, antioxidanter, och MASSOR av andra ämnen som har visat sig sänka blodtrycket, förbättrar artär flexibilitet och förhindra artär-skadliga kemiska förändringar i cirkulerande kolesterol. Bevisen är så svag, men att FDA inte kommer att tillåta företag att hävda att te - grönt, svart eller oolong - förebygger hjärtsjukdomar.

Om grönt te är en av dina dagliga drycker, och du tar en statin, inte överdriva det te. Skriva i augusti 19, 2008, Annals of Internal Medicine, italienska forskare berättar historien om en man som utvecklade muskelsmärta samtidigt som simvastatin (Zocord). Men när han slutade dricka hans vanliga tre eller fler koppar grönt te om dagen, kunde han ta simvastatin utan smärta. Tester visade att på samma 20-mg dos av simvastatin, hade mannen dubbelt så mycket av statin i hans blodomlopp när man dricker grönt te, som han gjorde när han tog en paus från att dricka det.

Grönt te är en utmärkt dryck, och det skulle kunna göra ditt hjärta, ben, och resten av er några bra. Men hur den och andra drycker och livsmedel som interagerar med läkemedel är okända vatten.