Vatisa

Förstå fertilitetsproblem: hinder för graviditet

Vägen till graviditet är inte alltid smidigt. Ålder, hormoner, och hälsa din reproduktiva systemet kan alla bli hinder för graviditet. Tänk på att det är vanligt att båda parter att få faktorer som minskar fertiliteten. Och ibland är orsaken okänd. Så försök att undvika att känna skuld eller placera skulden om du har problem att bli gravid. Istället dela utmaningen och stödja varandra.

Äldre ålder

Ålder är en viktig faktor i kvinnlig fertilitet. Som kvinna åldrar, kvantitet och kvalitet på sina ägg sjunka. Detta blir uppenbart med cirka 35 års ålder och snabbar upp efter 40 års ålder. En man gör spermier under hela sitt liv. Så ålder är inte så mycket av en faktor. Däremot kan många problem påverkar spermier oavsett en människas ålder.

Problem med sperma

Hälso-och livsstilsfaktorer kan minska antalet spermier (spermier) i en mans utlösning. Även om spermieantalet är normalt, kan man producera spermier som inte fungerar tillfredsställande. De kanske inte kan göra resan genom kvinnans fortplantningsorgan. Eller kan de inte att kunna befrukta ett ägg.

Problem med ägglossningen

Ägglossningsproblem är en vanlig orsak till infertilitet. I vissa fall kan en obalans av hormoner hindrar äggen från att mogna. Hormonproblem kan också förhindra att ägg från släpps av äggstockarna.

Problem med befruktning

En blockering i den manliga eller kvinnliga fortplantningsorganen kan förhindra befruktning. Eller, kan spermier inte kan simma genom livmoderhalsen. Och även om spermier gör nå ett ägg, kan de inte att kunna penetrera äggets täcker.

Problem med implantation

Efter befruktning, kan ett embryo inte att kunna implantera i livmodern. Detta beror ofta på problem med slemhinnan i livmodern. Det kan också vara resultatet av problem med storlek eller form av livmodern.