Vatisa

Hjärtinfarkt symptom och orsaker

Symtom på hjärtinfarkt

En hjärtattack eller hjärtinfarkt uppstår när en eller flera regioner i hjärtmuskeln erfarenhet en allvarlig eller långvarig syrebrist som orsakas av blockerade blodflödet till hjärtmuskeln. Läs mer om hjärtinfarkt symtom ›

Typer av hjärtinfarkt symtom: nacksmärta

Nacksmärta kan vara en mindre olägenhet, men det kan också vara ett symptom på en hjärtattack. Det är inte ovanligt att en hjärtattack för att producera ett symptom som är borta från där hjärtat finns. Smärta kan stråla ut från bröstet ner din arm, i käken, och vanligen halsen. Hur kan du säga om din nacksmärta är ett problem med din hals muskler, nerver eller ben, eller ditt hjärta?

Läs mer om nacksmärta som ett symptom på en hjärtinfarkt ›

När är magont ett tecken på en hjärtattack?

När en hjärtinfarkt uppstår i filmer eller på TV, kollapsar offret ofta med svår, krossning bröstsmärta. I den verkliga världen dock, hjärtinfarkt är inte alltid så dramatiskt. Istället kan din hjärtinfarkt producera vaga magont, matsmältningsbesvär eller halsbränna liknande symptom. Så hur kan du berätta om din mage symtom är resultatet av en hjärtinfarkt eller gastrointestinala problem?

Läs mer om magont som ett symptom på en hjärtinfarkt ›

Varningstecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor

Tecken och symptom på en hjärtinfarkt hos kvinnor är ofta avfärdas eller tillskrivs andra sjukdomar. Men denna borste-off är en fruktansvärd idé eftersom försena hjärtinfarkt behandling kan innebära skillnaden mellan liv och död. Vilka tecken på en hjärtinfarkt bör kvinnor uppmärksamma? Tips: Det är inte bara bröstsmärtor.

Lär varningssignaler om en hjärtinfarkt hos kvinnor ›

Varningstecken på en hjärtinfarkt hos män

Om du aldrig har haft en hjärtinfarkt är det svårt att föreställa sig vad man kan känna sig som. Men att veta vilka symtom att uppmärksamma kan hålla dig från att fördröja behandlingen och eventuellt rädda ditt liv. Trots vad många tror, ​​är bröstsmärtor inte det enda symtomet. Om bröstsmärtor är närvarande, är det inte alltid plötslig och svår. Symtom på en hjärtinfarkt hos män kan också ske gradvis, subtil, och kommer och går med tiden.

Lär varningssignaler om en hjärtinfarkt hos män ›

Typer av hjärtinfarkt symtom: bröstsmärta

Bröstsmärta är ofta en skrämmande symptom och de flesta skulle bli orolig om de upplevt det, tänkte att det var en hjärtattack. Lyckligtvis finns det många mindre allvarliga orsaker till bröstsmärta. Så hur kan du berätta om din bröstsmärtor är allvarlig och värdig att ringa 911?

Läs mer om bröstsmärtor som ett symptom på en hjärtinfarkt ›

Arm smärta som ett symtom på en hjärtinfarkt

När en person upplever arm smärta, är en hjärtattack vanligtvis inte fram i sinnet. Du är mer benägna att tillskriva arm smärta till något muskuloskeletala-en överansträngd muskel eller sena till exempel. Men arm smärta kan vara ett tecken på att en hjärtinfarkt är på gång. Så hur kan du se skillnaden?

Läs mer om arm smärta som ett symtom på en hjärtinfarkt ›

Typer av hjärtinfarktsymtom: käke smärta

Hjärtinfarkt symtom är inte alltid tydliga, och inte alla har förkrossande bröstsmärtor. Istället kan smärtan stråla upp från ditt hjärta i käken område och kan eller inte kan förknippas med bröstsmärta eller andra symtom på en hjärtinfarkt. Många andra orsaker till käken obehag är inte livshotande, men de fortfarande behöver läkarvård. Så hur vet du om din käke smärta är ett symptom på en hjärtattack?

Läs mer om käken smärta som ett symtom på en hjärtinfarkt ›

Typer av hjärtinfarkt symtom: ryggsmärta

Ryggont är ett vanligt klagomål med en mängd orsaker. Ryggont härstammar vanligtvis i muskler, nerver eller ben i ryggen. Men ibland smärtan refereras från en annan plats, till och med ditt hjärta. Även om orsaken till rygg stelhet, ryggvärk, eller problem som böjd över eller rörliga ryggen alltid bör undersökas, det finns tillfällen när du bara ska se till att det inte är något mer allvarligt.

Läs mer om hur ryggont kan vara ett symtom på en hjärtinfarkt ›

Mild och massiv hjärtinfarkt: vad är skillnaden?

Man hör ofta människor hänvisar till en hjärtattack av dess svårighetsgrad. Oavsett om det är en mild hjärtattack eller en massiv en, är en hjärtattack alltid allvarligt. Benämningen kommer från omfattningen av hjärtmuskelskada.

Läs mer om skillnaden mellan en mild och massiv hjärtinfarkt ›