Vatisa

Strategier för att bekämpa semester viktökning

Den genomsnittliga europeiska vinner flera pounds i sex veckor mellan Thanksgiving och nyårsdagen. Denna till synes oundvikliga viktökning kan undvikas, du kan parera vistelse mer pounds under semestern utan att bli ett kost Scrooge.

Ett sätt att göra det är att äta hälsosammare mat med låg fetthalt och kalorier. Du kan fortfarande fylla din tallrik på en semester buffé, men fylla den med färsk frukt och grönsaker i stället för stekt kyckling fingrar eller ost pinnar.

Du bör också träna regelbundet. Få 30 minuters måttlig motion flesta, om inte alla, dagar i veckan. En stillasittande livsstil är en av de största bidragsgivarna till semester viktökning.

Gör enkla förändringar

Många traditionella semester livsmedel är laddade med fett och kalorier. För att hålla din vikt hanterbar, ersätta en fettsnål mat. Eller, gå vidare och äta en viss mat som du tycker om för mycket för att ge upp, men har en mindre del och spara kalorier genom att hoppa över något som inte är så viktigt för dig.

Här är fler tips för att skära fett från din semester kost:

  • Ät vitt kött kalkon, som har färre kalorier och mindre fett än mörkt kött. En 3-ounce servering av skinn kalkonbröst har 119 kalorier och 1 gram fett. Samma mängd mörkt kött har 142 kalorier och 5 gram fett.

  • Sätt såsen genom ett skimmer före servering, och du kommer att sänka kalorierna med 80 procent. Det är en väsentlig förändring: Holiday sås som inte är skum innehåller 60 till 70 kalorier per matsked. En generös hjälp kan lägga till så många som 500 kalorier till din semester middag.

  • Servera fyllning bakad utanför Turkiet, det har hälften av kalorierna i fyllningen tillagas inne i fågeln.

  • Servera minst ett objekt mycket låg i kalorier och fett, till exempel en färsk fruktsallad eller ångkokta grönsaker toppad med citronsaft och örter. En en-halv kopp servering av ångad gröna bönor har endast 15 kalorier och ett spår av fett, en en-halv kopp servering av sauteed gröna bönor har 50 kalorier och 6,6 gram fett.

  • Servera bakad potatis istället för kanderad sötpotatis. En vanlig bakad potatis har 220 kalorier och bara ett spår av fett, en kopp kanderad sötpotatis har 300 kalorier och 6 gram fett.

  • Fyll inte grönsaker med smör, utan använd fettfri yoghurt eller lågt kalori gräddfil. Du kommer att spara i genomsnitt 100 kalorier och 10 gram fett per matsked.

  • Servera äppelpaj toppad med vanilj fryst yoghurt istället för pecan paj toppad med vispad grädde. Per skiva, sparar du 460 kalorier och 32 gram fett.

  • Suppleant senap för majonnäs på din lunch-timmars kalkon smörgås. Du sparar 82 kalorier och 8 gram fett.

  • Var uppmärksam på vad du dricker. Två drinkar kan innehålla så mycket som 500 kalorier, en kopp glögg, 380 kalorier. Men två glas cider eller vitt vin har bara 300 kalorier.