Vatisa

Tänk infomercial läkemedel fungerar? lära sig att upptäcka ett bedrägeri

Varning om bedrägeri

Även hälso-bedrägeri är förvisso inte ovanligt, det är speciellt frodas bland produkter för erektil dysfunktion. Dessa bedrägerier kan vara svåra att upptäcka även av sofistikerade människor eftersom de är ofta höljt i vetenskapliga termer och främjas av förmodade "medicinska" grupper. Federal Trade Commission erbjuder dessa tips som hjälper dig att utvärdera påståenden på Internet, i hälsokostbutiker, eller i annonser.

  • Om produkten marknadsförs som effektiva för behandling av impotens och ingen läkare ordination är nödvändigt, inte köpa det. Alla effektiva behandlingar mot erektil dysfunktion kräver recept.
  • Om produkten marknadsförs som en "banbrytande behandling", kolla med din läkare för att se om det är legitimt.
  • Om produkten främjas av vad som verkar vara en medicinsk organisation, ring din läkare för att kontrollera organisationens identitet. Falska "kliniker" och falska "institut" används för att tout bogus botemedel för impotens.
  • Om produkten står "vetenskapligt bevisat" att vända impotens i en stor andel av patienterna, kolla upp det med din läkare. Vissa hävdar att kliniska studier visar en produkt fungerar är falska.
  • Om den produkt som slog för att bota impotens är "naturläkemedel" eller "helt naturliga", avfärdar det. Annat än Yohimbine har ingen växtbaserade materialet visat sig vara effektiva vid behandling av erektil dysfunktion.