Vatisa

Att leva med erektil dysfunktion

Att leva med erektil dysfunktion

För många är erektil dysfunktion spåras till kost och livsstil. Om du äter bra, motionera regelbundet, och kontrollera din vikt och stress, kan du räkna med ganska normal sexuell funktion i din 60s och eventuellt därefter. Läs mer ›

Erektil dysfunktion: ombyggnad intimitet

Att vara intima sätt att vara nära som ett par, med sex som bara en del av intimitet. En kram, en snäll kommentar, eller en gåva kan vara mycket romantisk, även om kön inte följer. Så förnya din intimitet tillsammans med ditt sexliv. Lär dig att prata med, och lyssna på, din partner. Och kom ihåg att ditt värde som en man går längre än vad du gör i sängen.

När du och din partner blivit närmare varandra, kanske du upptäcker att du kan njuta av sex mer.

  • Visa och berätta för din partner vad du gillar. Om du inte gör det, kanske din partner inte vet vad du vill.

  • Be din partner för att visa dig hur han eller hon vill bli rörd.

  • Ha tålamod. Ta din tid. Koppla av. Ge er själva en chans att bli upphetsad.

  • Försök att vara intim utan samlag. Istället utbyte tillbaka gnuggar. Eller försöka kyssa, eller bara en mjuk känsla.

  • Fokusera på vad du och din partner tycker om varandra. Detta kan vara en viss skratt eller leende, eller andra glädjeämnen som du delar tillsammans.

Läs mer om att bygga om intimitet ›

2-för-1 fördelar: behandla depression, slå Erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion (ED) och depression är ofta olyckliga sängkamrater. Sexuella problem är ett vanligt symptom på depression. De är också en ofta förekommande biverkning av behandling med antidepressiva läkemedel. Allt som allt cirka 30 procent av deprimerade män säger att de har problem med att få eller bibehålla erektion.

Men om du är en man med depression, behöver du inte att acceptera att leva med erektil dysfunktion. Det finns åtgärder du kan vidta för att lösa problemet och återta ett tillfredsställande sexliv.

Depression är mer än en övergående blå humör. Det är en långvarig sjukdom som påverkar känslor, tankar och beteenden. Det är också en vanlig sjukdom, slående mer än 6 miljoner europeiska män varje år.

Läs mer om behandling av depression och slå ed ›

Personlig berättelse: att prata om erektil dysfunktion

Jag minns första gången min pappa pratade med mig om erektil dysfunktion. Han sa... um, ja, han... förstås, jag skojar! Min far var född på 1930-talet. Män i sin generation kanske har gått 16 miles genom en isstorm att se sina söner spela fotboll, men de var inte penis-hälsa-talk typ av killar.

Men penis hälso-och, mer specifikt, sexuell hälsa-är viktiga. Och medan jag inte kan hitta en stat på hur mycket tid män spenderar funderar på sin sexuella hälsa och prestation, skulle jag satsa svaret är "en hel del."

Läs mer ›