Vatisa

Diabetes behandling

Behandling av diabetes

Vid denna tid finns det inget botemedel mot diabetes. Behandling av diabetes varierar beroende på vilken typ av diabetes du har. Läs mer om behandling av diabetes ›

Orala läkemedel

Personer med typ 2-diabetes kan behöva ta en eller flera typer av diabetestabletter för att sänka sitt blodsocker. Det finns många typer av diabetestabletter och varje typ har en särskild åtgärd.

Diabetic piller som sänker blodsockret omfattar följande typer:

Biguanider

Biguanider minska mängden socker som produceras i levern och även minska mängden insulin i kroppen.

Sulfonylurea

Sulfonureider stimulerar produktionen av insulin i bukspottkörteln och hjälpa kroppen att använda insulin som håller på att produceras.

Meglitinider

Meglitinider stimulera produktionen av insulin i bukspottkörteln, men är kortare agerar än sulfonylkarbamider.

Läs mer om tablettbehandling för diabetes ›

Är en insulinpump för dig?

Fler och fler människor med diabetes överväger att använda insulinpumpar, hoppas de datoriserade enheter kommer att ge dem möjlighet att njuta av en mer flexibel livsstil. Men medan pumpar kan vara till nytta, de är inte för alla.

"Pumpen allmänt anses för människor som har kämpat för att få kontroll över sin diabetes, men inte har kunnat göra det, för dem som behöver tätare blodsockerkontroll och för människor som helt enkelt vill ha bekvämlighet och flexibilitet en pump erbjuder," säger Carole Mensing, RN, MA, en certifierad diabetes pedagog vid University of Connecticut, Farmington.

Om storleken på en summer, är insulinpumpar bärs på ett bälte eller bäras i en ficka. De levererar en stadig, mätt dos insulin genom en böjlig plastslang kallas en kateter.

Lär dig om en insulinpump är rätt behandling för dig ›