Vatisa

Bröstcancer

Bröstcancer fakta

Bröstcancer är en elakartad tumör som utgår från cellerna i bröstet. Det bildas i bröstvävnad, oftast i kanalerna och lobules. Läs mer om bröstcancer ›

Symtom på bröstcancer

Det kännetecknande symtomet på bröstcancer är en knöl i bröstet, men många kvinnor inte upptäcker en knöl eller får symtom i tidiga stadier av bröstcancer.

Ett bröst klump som är elakartad är i allmänhet inte smärtsamt, men smärta kan förekomma i vissa fall. Det finns en mängd olika orsaker till bröst klumpar, som fibrocystiska bröst eller bröst cystor. Om emellertid någon bröst klump snabbt utvärderas medicinskt på grund av risken för bröstcancer.

Läs mer om symptom på bröstcancer ›

Behandling för bröstcancer

De behandlingsmetoder för varje kvinna är beroende av storlek och placering av tumören i bröstet, resultaten från laboratorietester (till exempel hormonreceptortester) och scenen eller omfattningen av sjukdomen. En läkare anser också kvinnans ålder, allmänna hälsa, storleken på hennes bröst, och om hon är i klimakteriet när du gör rekommendationer om en behandlingsplan för henne. En kvinna anser att dessa rekommendationer baserade på en rad personliga faktorer och preferenser som måste också tas i beaktande.

Läs mer om bröstcancer ›

Att leva med bröstcancer

När någon du älskar har diagnostiserats med bröstcancer, är nyheterna förödande för alla inblandade. Om denne är din mor, syster, nära vän, kollega, fru eller livspartner, kommer diagnosen väcker många frågor om vad som händer. De flesta människor vill hjälpa till, men de kan också vara rädda för att säga eller göra något fel. Så vad är några sätt som du kan hjälpa en älskad man klara av bröstcancer?

Läs mer om att leva med bröstcancer ›

Personlig berättelse: bröstproteser - Är de rätt för dig?

Varje kvinna yttrande om protetik utvecklas med sin egen erfarenhet, smak och preferenser. Här är en fråga för en tid sedan ställde till mig på min blogg, Fråga hester, samt mitt svar:

Läs mer ›

Personlig berättelse: min bröstcancer är annorlunda

Av Jacki Donaldson, Gainesville, FL

Ingenting var mer akut efter min bröstcancerdiagnos än att hitta kvinnor precis som mig. Bara dagar efter att min läkare ringde mig för att säga: "Du har cancer," Jag började skur Internet för överlevande som var ung och gift-och, mer än något, ville jag ta kontakt med mammor med små. Mina pojkar var nästan 4 år och 18 månader vid den tiden, och mitt huvud var översvämmad med rädslan att jag inte skulle se dem växa upp.

Jag hittade precis vad jag letade efter-mina kvinnliga motsvarigheter, vars berättelser övertygade mig att jag inte var ensam, att överleva min sjukdom var en verklig möjlighet.

Läs mer ›