Vatisa

Astma

Astma fakta

Astma är en kronisk, inflammatorisk lungsjukdom som innebär återkommande andningsproblem. Det kännetecknas av tre luftvägsproblem:. Obstruktion, inflammation, och hyper-lyhördhet Läs mer om astma ›

Tecken och symptom på astma

Astma är en kronisk lungsjukdom som kännetecknas av inflammation och svullnad i luftvägarna i lungorna. Astma kan göra andningen och om de inte behandlas på rätt sätt och fullt ut, kan det vara livshotande. Men om du lär dig att känna igen tidiga astma tecken och symtom, kan du förhindra en fullt utvecklad astmaanfall.

Läs mer om att känna igen tecken och symtom på astma ›

Tester för att diagnostisera astma

Om du har tryck över bröstet, en ihållande hosta, andfåddhet, eller märka ett visslande ljud när du andas, kanske du har astma. Det enda sättet att veta säkert är att göra en serie tester som noll om dina lungor och andningsrören.

Läs mer om de tester som används för att diagnostisera astma ›

Kan en kall utlösa astma?

För de flesta människor, är en vanlig förkylning en mindre irritation. Men om du har astma, kan en kall utlösa ett astmaanfall. Förkylningar kan vara särskilt allvarlig hos barn med astma. Förhindra förkylningar och andra infektioner, såsom influensa, är ett sätt du kan hålla sig frisk och minska risken för astma hos dig eller ditt barn.

Läs mer om hur förkylningar utlösa astma ›

Personliga berättelser om att leva med astma

Astmatiker och fastighetsskötare tvingas möta de utmaningar som följer med andningsproblem varje stund av varje dag. Några av dessa patienter och vårdgivare som drabbas av astma rakt på generöst dela sina berättelser med egna ord i hopp om att andra kommer att dra nytta av deras erfarenheter och kunskaper.

Läs deras berättelser om historien nätet personliga ›