Vatisa

Diabetes symtom och orsaker

Symtom på diabetes?

Symptomen kan variera mellan individer och vilken typ av diabetes. Vanliga symtom är ökad törst och överdriven urinering. Läs mer om symptom på diabetes ›

Topp tecken och symtom på diabetes

Att känna de bästa tecken och symtom på diabetes hos vuxna och barn kan vara livräddande. Ju tidigare du minska höga blodsockernivåer, desto större chans blir det för staving av diabetesrelaterade komplikationer och handikapp.

Läs mer om de bästa tecken och symptom på diabetes ›

Hypoglykemi (lågt blodsocker)

Hypoglykemi är en sjukdom som kännetecknas av en glukos (blodsocker) nivå som är för låg för att effektivt bränsle kroppens blodkroppar. Glukos är den viktigaste källan till bränsle för kroppen. Enligt det nationella institutet för Diabetes och Digestive och njursjukdomar (NIDDK), är det bra utbud av blodsocker ungefär 70 till 120 mg / dl (milligram glukos per deciliter blod). Blodsockernivåer under 70 mg / dl är för låga och anses ohälsosamt.

Hypoglykemi kan vara en sjukdom i sig, eller kan vara en komplikation av diabetes eller någon annan sjukdom. Det är oftast ses som en komplikation vid diabetes, som ibland kallas insulinreaktion.

Läs mer om hypoglykemi ›

Emergency symptom för människor som använder insulin

Diabetes är en kronisk sjukdom som uppstår när bukspottkörteln antingen producerar något insulin (typ 1-diabetes) eller för lite eller ineffektiva insulin (typ 2-diabetes). Typ 2-diabetes kallas också insulinresistens. Insulin är ett ämne som behövs för att reglera blodsockernivån.

Människor kan hantera diabetes med insulin, kost, motion, och eventuellt andra mediciner. Under vissa omständigheter kan dock människor som tar insulin har symptom som kräver omedelbara åtgärder och, i vissa fall, behandling på ett sjukhus akutmottagning, enligt den europeiska Diabetes Association (ADA).

Om du eller någon du är med har diabetes, använder insulin, och har följande symtom, söka akut medicinsk hjälp.

Läs mer om de akuta symptomen för insulinanvändare ›